20 травня Зеленський офіційно стане президентом України / фото УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський запрошує українців прийти до Маріїнського парку в Києві 20 травня, у день інавгурації.

Читайте такожРосію не запросили на інавгурацію Зеленського - МЗС

Про це він повідомив у Facebook. Новообраний глава держави заявив, що "дуже хотів би скласти президентську присягу, дивлячись народу в очі".

Відео дня

"Але, на жаль, за регламентом це відбудеться у залі Верховної Ради, перед депутатами. Я запрошую всіх охочих вранці 20 травня до Маріїнського парку, звідки я вирушу до Верховної Ради. Там же на великих екранах ви зможете побачити мою клятву вам. Відчуватиму, що ви поруч", - написав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10.00.

Відомо, що на інавгурацію прибудуть помічник генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес і віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.