Блог Тимчука був одним з ключових джерел про війну / фото УНІАН

Дмитро Тимчук - один з героїв українського опору 2014-15-го років. На відміну від багатьох у війну з Росією він разом з невеликою групою українських військовослужбовців вступив задовго до початку вторгнення в Крим і на Донбас. Про це розповів у Facebook журналіст Юрій Бутусов, коментуючи смерть нардепа.

Читайте такожУ МВС назвали три версії загибелі Тимчука, серед них - вбивство

"З 2008 року Тимчук протидіяв інформаційним операціям російських спецслужб, як військовослужбовець Міноборони, як волонтер. За часів Януковича, часи здачі України, його робота здавалася безнадійною, але він не зламався. Він був одним з небагатьох в Україні, хто по-справжньому розумів, що сучасна війна являє собою комплекс інформаційно-бойових операцій", - пише Бутусов.

Відео дня

Бутусов зазначив, що блог Тимчука був одним з ключових джерел про війну, і мав колосальне значення з військової точки зору.

"Величезні ресурси російської пропаганди були кинуті на дискредитацію Тимчука, ворог прекрасно розумів величезне значення якісного та проукраїнського висвітлення подій, величезні можливості впливу Тимчука в соцмережах і в ЗМІ", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що за фактом загибелі 19 червня в Києві Тимчука відкрито кримінальне провадження за ст 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За його словами, попередньо загиблий має вогнепальне поранення голови. "Скільки було пострілів, не можу відповісти - експерти оглядають. Є кілька робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок, необережне поводження з вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів", - повідомив Князєв.