Тимчук загинув 19 червня, на місці працюють правоохоронці / фото kyiv.npu.gov.ua

У поліції розглядають, зокрема кримінальну версію загибелі народного депутата Дмитра Тимчука.

Про це заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв у відеокоментарі у Facebook.

"Сьогодні о 12.15 Нацполіція отримала повідомлення щодо смерті народного депутата Тимчука. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група. На місці події також присутні керівник поліції Києва Андрій Крищенко і керівництво прокуратури міста Києва. Підтверджено факт смерті Тимчука. Попередньо - від вогнепального поранення в голову", - сказав Князєв.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилися нові подробиці смерті нардепа Тимчука

Також він додав, що слідство висунуло ряд робочих версій: нещасний випадок, необережне поводження зі зброєю, а також розглядатимуться версії кримінального характеру.

За словами Князєва, на момент загибелі Тимчук був у квартирі не сам, тому зараз слідчий бере покази "у громадянки, яка була присутня в цей час у квартирі, а також у сусідів".

Як сказав Князєв, більш детальну інформацію в поліції нададуть після завершення огляду місця події й тіла загиблого.

Пізніше Князєв заявив, що за фактом загибелі народного депутата Дмитра Тимчука відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Як повідомляв УНІАН, про смерть Тимчука повідомив народний депутат Антон Геращенко. За його словами, Тимчук завдав собі смертельного поранення під час чищення нагородного пістолета.

У поліції підтвердили факт смерті Тимчука. За словами речника Національної поліції Ярослава Тракала, "факт смерті підтверджено. Це поки що все, що я можу сказати". Тракало додав, що більш детальну інформацію зможе надати згодом.