У команді президента працюють над розв'язанням питання про розгляд Антикорупційним судом тільки справ про топ-чиновників / УНІАН

Вищий антикорупційний суд чекає на понад 200 гучних справ, заявляє президент України Володимир Зеленський і запевняє, що на законодавчому рівні буде зроблено все, щоб зосередити роботу цього суду лише на топ-корупції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав під час виступу з нагоди початку роботи Вищого антикорупційного суду України.

«Є проблема, яку ми дійсно ще не встигли вирішити. Це питання з межами підсудності. Раніше дехто, не буду згадувати прізвища, на законодавчому рівні постарався, щоб усю вашу роботу можна було заблокувати, іншими словами – завалити тисячами дрібних справ. Хтось дуже хотів би, щоб ви щодня займались такими справами, коли якийсь сільський голова, який якось не так витратив 200 гривень, і таких справ дуже багато», - наголосив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЄвродепутати просять Зеленського не видавати Росії важливого фігуранта справи МН17 Цемаха

За словами президента, це все робилось для того, щоб дійсно гучні справи корупціонерів залишились «у тіні», «в довгому ящику», але в його команді працюють над розв'язання цього питання.

«Ми будемо вам допомагати й на законодавчому рівні зробимо все. Я знаю, що ви очікуєте понад 200 гучних справ з розкрадання щодо корупціонерів – топ-чиновників. І ми допоможемо, щоб ви вільно розглядали ці справи та всі ці люди дійсно були покарані», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійним вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

11 квітня цього року судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу.

7 травня судді ВАСУ обрали головою Вищого антикорупційного суду суддю Олену Танасевич, її заступником – суддю Євгена Крука.

Зеленський пропонує Верховній Раді зосередити Вищий антикорупційний суд виключно на справах топ-корупції. Це передбачено президентським законопроектом № 1025 «Про внесення зміни до закону «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду)», зареєстрованим у парламенті 29 серпня та визначеним главою держави як невідкладний. Згідно з пояснювальною запискою до документа, початок роботи Вищого антикорупційного суду має завершити становлення системи антикорупційних органів в Україні.