Володимир Путін / REUTERS

Біля посольства Російської Федерації у Києві відбувся "Суд над Путіним".

Як передає кореспондент УНІАН, перфоманс біля посольства провели декілька колишніх "політв’язнів Кремля".

Читайте такожСенцов про "формулу Штайнмаєра": ви маєте розуміти, "що таке Путін"

Відео дня

Людина у смугастому арештантському костюмі з маскою, що нагадує обличчя президента Росії, зізналася у воєнних злочинах перед суддею, роль якого грав один із колишніх «в’язнів Кремля» — кримський татарин. Зокрема, "Путін" зізнався, що на посту президента Росії 20 років особисто віддавав накази розпочати воєнні дії у Чечні, Молдові, Грузії, Україні та Сирії. Наприкінці акції на "Путіна" повісили табличку з написом: "Воєнний злочинець" та "засудили" до 10 пожиттєвих термінів у російській в’язниці.

Присутній на акції незаконно засуджений окупантами житель Криму Володимир Балух заявив журналістам, що з нагоди дня народження президента Росії, до якого власне й була приурочена ця акція, бажає йому опинитись перед страшним судом.

"У нас в родині ще з 2014 року є традиція: з приводу чого б не збиралися на застілля, у нас завжди другий тост за упокой Владіміра Владіміровіча, що він така гарна людина і скільки ще міг би зробити для світового співтовариства, але упокой Господь його душу", - сказав Балух.

"Для мене він не є якоюсь особистістю. Він — вершина айсберга під назвою ФСБ. Але рано чи пізно ця ФСБешна машина розвалиться. А Путіну я бажаю якнайшвидше опинитися перед страшним судом", - додав він.

Путіну сьогодні виповнилося 67 років.

Як повідомляв УНІАН, президент Російської Федерації Володимир Путін напередодні свого дня народження разом із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу вирушили на відпочинок у тайгу.