В Європарламенті заявили, що Україна заслуговує на набагато серйознішу підтримку ЄС у питанні реформ / фото УНІАН

У Європейському парламенті пропонують створити спеціальну керівну групу, яка опікуватиметься наданням допомоги з метою встановлення миру на Донбасі.

Про це депутат Європарламенту від політичної групи “Європейська народна партія” Андріус Кубіліус заявив під час дебатів щодо ситуації в Україні.

Читайте такожМогеріні: “формула Штайнмаєра” може посприяти “певному прогресу” у реалізації Мінських угод

Відео дня

Він наголосив: “Як ми бачили, нове керівництво України прагне добитися урегулювання, яке допомогло би принести мир, безпеку і територіальну цілісність їхньої території, незважаючи на той факт, що ключ до миру на Донбасі знаходиться не у Києві, а у Кремлі”.

У цьому зв’язку Кубіліус сказав, що необхідно похвалити керівництво України за його волю добитися миру, але “ми не можемо штовхати його на реалізацію деяких нереалістичних формул”.

Він сказав, що Україна заслуговує на набагато серйознішу підтримку ЄС у питанні реформ та в зусиллях забезпечити стабільність. 

“На жаль, наразі виглядає так, що Україна лише стає жертвою президентської кампанії в США. Але мир не лише справа України. З цієї причини я пропоную започаткувати спеціальну керівну групу в Європейському парламенті, яка опікуватиметься мирним процесом в Україні, таку групу, як ми маємо спеціальну керівну групу щодо Brexit”, - заявив Кубіліус.

Як повідомляв УНІАН, у Європарламенті дев'ятого скликання створили неформальну групу "друзів європейської України".