REUTERS

Таку оцінку ситуації дає народний депутат, лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Фірташа звинувачують у підкупі індійських чиновників. Він розповідає суду про свою роль в українській політиці. Це - форма захисту. Він не хоче говорити правду про індійську угоду і банально переводить стрілки», - зазначає політик.

«Чи говорить він правду про українські події? Теж ні. Бо лише віденський суддя може не знати про роль Фірташа в президентстві Януковича. Після фактичного самоусунення Ахметова від просування Януковича в 2009 році саме Фірташ і Льовочкін повезли його в Москву, фінансували і організовували його виборчу кампанію.

Відео дня

Читайте такожСуд Відня відмовив США в екстрадиції ФірташаУявити їх в якості ворогів кривавого диктатора може лише той, хто повірить у версію, що начальник канцелярії фюрера М.Борман був лідером демократичного руху, а Г.Герінг фінансував нацистів тільки як спосіб стримування Америки», - підкреслює Луценко і додає, що «бажання Фірташа вмонтуватися в нову Україну - зрозуміле. Для цього він не вперше натякає на свою зустріч з П. Порошенком і В. Кличком перед президентськими виборами. Не думаю, щоб це якось вплинуло на його долю».

«Принаймні за цей рік Парламент (в тому числі і БПП (Блок Петра Порошенка - УНІАН) забрав у його облгазів безкоштовне паразитування на державній трубі; Уряд (в тому числі і міністри БПП) розірвав кабальні угоди по оренді ГЗК; ГПУ та МВС активно займається газовими махінаціями структур Фірташа.

Чому? Бо більшість політиків після Майдану усвідомили, що гроші олігархів - ніщо в порівнянні з думкою людей. Як тільки ми зможемо подолати ще монополію олігархів на ЗМІ - час фірташів, ахметових та інших остаточно мине»,- підкреслює Луценко.