Тейлор заявив, що Аваков цікавився консультаціями іноземних колег у справі Шеремета / УНІАН

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета «є питання». Оскільки сам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не переконаний у причетності до злочину оголошених підозрюваних.

Про це він розповів на брифінгу, передає Європейська правда.

За словами Тейлора, «Аваков провів дуже детальний брифінг для нас, закордонних послів. Але водночас я читаю, що пише українська преса, і чудово розумію, що є питання. Аваков запитав кілька держав-партнерів про допомогу у розслідуванні. І мені відомо, що кілька з них зараз вивчають, чим би ми могли допомогти».

Відео дня

Читайте такожПосол США про реформу прокуратури в Україні: це найширша реформа, яку я коли-небудь бачив (відео)

Дипломат вважає також, що Аваков не впевнений у провині фігурантів справи.

«Він не повідомив нас про свої висновки, але він сказав, що попереду "багато роботи". Тому я справді не думаю, що і він сам переконаний», – наголосив Тейлор.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка. 18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.