Кабмін Гончарука не збирається у відставку / фото УНІАН

Уряд України не йде у відставку й продовжуватиме працювати, доки є довіра з боку суспільства і команди, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час українського сніданку на Міжнародному економічному форумі в Давосі.

"Уряд працюватиме доти, доки буде довіра з боку суспільства. У нас дуже крута команда і координація між собою... Уряд нікуди не йде. Уряд продовжує працювати. Ми не плануємо ніякі відставки, це чутки", - сказав він.

За словами Гончарука, довкола уряду багато "провокацій, маніпуляцій, зливів, брудної гри, яку дозволяють собі групи впливу, яким не комфортно працювати в країні з чесним урядом".

Відео дня

Прем'єр підкреслив, що ні він особисто, ні його команда поки не планують йти у відставку.

"Ми залишимося настільки довго, наскільки нам дозволить довіра з боку команди. Зараз ніяких проблем із цим немає... Я не планую нікуди йти. У нас чудові відносини з президентом і з органами влади", - підкреслив він.

Читайте такожГончарук анонсував кадрові зміни в Кабміні

Як повідомляв УНІАН, увечері 15 січня в соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, в якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова та інші посадові особи.

Під час розмови вони обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. На записах людина з голосом, схожим на голос Гончарука, зокрема, називає себе "повним профаном" в економіці.

17 січня Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Президент Зеленський під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР і Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до запису цих розмов.

Глава держави зазначив, що в рамках кримінального провадження має бути чітко встановлено коло осіб, які були присутні на переговорах, і з'ясовано обставини, за яких вони відбувались.

Крім того, Зеленський вимагав виробити необхідні заходи, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому й технічно забезпечити захист інформації.