Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук / фото УНІАН

В мережі опублікували другу частину розмови нібито членів уряду, на якій співрозмовники обговорюють зниження економічного зростання і те, що з цим робити.

Йдеться про аудіозапис розмови, яка відбулася нібито між прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, міністром фінансів Оксаною Маркаровою, керівниками НБУ Яковом Смолієм, Катериною Рожковою і Дмитром Сологубом, а також заступником голови Офісу президента Юлією Ковалів.

Запис був опублікований в Youtube 15 січня. У підписі до відео зазначається, що учасники наради готуються до зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, на якій повинні розповісти про ситуацію в економіці країни.

Читайте такожУ мережу злили запис, на якому чоловік з голосом Гончарука обговорює, як брехати Зеленському про причини зміцнення гривні (аудіо)

"Відповіді на питання, як ми з цим справляємося, зараз немає. Бо зараз це виглядає так... і насправді це навіть головна проблема. Якщо подивитися на нашу Раду, то там зараз всі такі думки. Ось у нас в 4 кварталі просяде економічне зростання, ось воно буде 4 і 4...а зараз буде за деякими оцінками 2. І... ухандохали економіку. Реформатори ці, як би мовити, "соросята". Ухандохали економіку, були міцні господарники при них було 4 і 6, прийшли "соросята" - економіка зростає 2 і вниз. І ти нічого нікому не доведеш. І ось це все в сукупності воно створює у президента відчуття, що ситуація неконтрольована. Ми не розуміємо, у нас немає плану. А у вас його реально немає", - розмірковує голос, схожий на Гончарука.

Міністр економіки Тимофій Милованов на аудіозапису задається питанням, як відповідати на питання про посилення курсу гривні. "Я не розумію", - говорить голос, схожий на Милованова.

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова в ході дискусії пропонує взяти схожу на Україну країну і порівняти, як змінювалася там структура економіки. "Дивіться. А може бути... Хороша ідея знаєш в чому? Взяти умовно схожу країну, у якій наприклад є сильний потенціал у агрії і припустимо в якомусь важкому секторі, і подивитися історію, як змінювалася структура економіки, і як зараз. Я не знаю...там Австралія", - говорить голос, схожий на Рожкову.

Зазначимо, що справжність аудіозапису поки офіційно не підтверджена.

Раніше повідомлялося, що чоловічий голос, схожий на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, зізнається у своїй некомпетентності в економіці.