Народний депутат України, лідер “Фронту змін” Арсеній ЯЦЕНЮК виступає категорично проти введення оподаткування трудових мігрантів.

Про це він заявив під час презентації Хмельницького обласного осередку Ініціативи «Фронт змін», що проходила у формі телемосту Київ-Хмельницький, повідомили УНІАН у прес-службі “Фронту змін”.

Коментуючи заяву першого віце-прем`єр-міністра Олександра ТУРЧИНОВ щодо обов’язку трудових мігрантів перераховувати кошти у Пенсійний фонд для свого пенсійного забезпечення після повернення на батьківщину, А.ЯЦЕНЮК наголосив, що це “призведе тільки до тінізації ринку і точно не допоможе збалансувати Пенсійний фонд”.

Відео дня

За його словами, людям, які повертаються в Україну, потрібно допомогти заснувати свій бізнес, створити нові робочі місця, і тільки після цього вони зможуть сплачувати відповідні податки і пенсійні платежі державі. «Це повинно бути пріоритетом номер один стосовно трудових мігрантів, і найважливішим для їх адаптації в українському суспільстві», – наголосив А.ЯЦЕНЮК.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня перший віце-прем`єр О.ТУРЧИНОВ сказав журналістам, що трудові мігранти повинні перераховувати кошти у Пенсійний фонд для свого пенсійного забезпечення після повернення на батьківщину.

Він зазначив, що на засіданні уряду розглянуто питання про заходи посилення Пенсійного фонду. «Деякі речі, які ми прийняли і які дадуть змогу стимулювати наших громадян, які працюють за кордоном, отримувати пенсії в Україні та добровільно перераховувати внески до Пенсійного фонду. Ми вважаємо, що це можуть бути достатньо серйозні надходження», - сказав О.ТУРЧИНОВ.