Колишній начальник Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій ПУКАЧ заявляє, що не називав слідству замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе, а також не давав свідчень щодо того, де перебуває голова убитого журналіста.

Про це в прямому ефірі 5 каналу заявив адвокат О.ПУКАЧА Сергій ОСИКА, посилаючись на сьогоднішню бесіду зі своїм підзахисним.

Зокрема, за словами адвоката, О.ПУКАЧ заявив, що інформація про те, що він назвав замовників убивства і місце, де перебуває голова Г.Гонгадзе, яка широко розійшлася у ЗМІ, не відповідає дійсності, що “він цього не говорив, не робив”.

Відео дня

Адвокат підкреслив, що, роблячи цю заяву, він керується тією інформацією, яку отримав сьогодні під час зустрічі з О.ПУКАЧЕМ.

За словами С.ОСИКИ, він двічі перепитував підзахисного щодо озвучених у ЗМІ згаданих заяв, і той відповів: “Я такої інформації не надавав, вона не відповідає дійсності”.

На запитання адвоката, чи має намір О.ПУКАЧ дати таку інформацію, останній, за словами С.ОСИКИ, заявив: «Ні», однак додав: «Поки».

Як повідомляв УНІАН, учора заступник голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Василь ГРИЦАК повідомив, що затриманий напередодні О.ПУКАЧ визнав свою безпосередню участь у вбивстві Г.Гонгадзе і назвав замовників вбивства, але поки слідчі дії стосовно них не проводяться. Разом із тим В.ГРИЦАК відмовився називати будь-які прізвища, пославшись на таємницю слідства.

Також, за словами В.ГРИЦАКА, О.ПУКАЧ признався, що знає місце, де лежить голова журналіста і пообіцяв показати це місце.

Довідка УНІАН. Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді 2000 року в Таращанському лісі було знайдене тіло без голови, яке в результаті декількох експертиз було визнано останками Г.Гонгадзе.