Борис ВОЗНИЦЬКИЙ
Уряд України став більше цікавитися музеями після відвідин прем`єр-міністром України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ палацу Потоцьких.

Таку думку в інтерв`ю тижневику «Дзеркало тижня» (№8, 3-7 березня) висловив директор Львівської галереї мистецтв Борис ВОЗНИЦЬКИЙ.

Б.ВОЗНИЦЬКИЙ зазначив, що держава не дуже цікавиться розвитком музеїв, «державу, очевидно, більше цікавлять політичні інтриги».

Відео дня

Він нагадав, що недавно Львів відвідав прем`єр-міністр В.ЯНУКОВИЧ. «Я йому показував наш палац Потоцьких. Мені здається, що люди, які не є ідеологами, набагато більше цікавляться мистецтвом. ЯНУКОВИЧ дуже цікавився картинами, питав, звідки вони… Не знаю, можливо, він бував у музеях, але у мене створилося враження, що він ніколи не бачив музеїв», - сказав Б.ВОЗНИЦЬКИЙ.

«А на другий день мені телефонували з Києва і питали: «Що ви зробили з ЯНУКОВИЧЕМ?.. Він, виступаючи в Кабінеті міністрів, сказав: ми багато недопрацьовуємо, потрібно давати гроші туди, де пам`ятники є, потрібно з музеями щось робити. Тобто вперше за останні роки в Кабінеті міністрів було порушено проблему дбайливого ставлення до визначних пам`яток», - додав директор галереї.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня В.ЯНУКОВИЧ побував у Львові з одноденною робочою поїздкою. Прем`єр відвідав палац Потоцьких, де ознайомився з експозицією європейського мистецтва XIV-XVIII ст., і зустрівся з представниками інтелігенції Львівської області.