Суд визнав протиправною ”безыменну” соціологію

Про це йдеться в постанові суду, копією якої володіє УНІАН.

З адміністративним позовом до газети звернулася ВО «Батьківщина». Позивач вказував, що у статті «Кіровоградці голосуватимуть за представника команди Ларіна» (Сергій Ларін – діючий голова Кіровоградської ОДА - УНІАН) під рубрикою «Соціологія» оприлюднене соціологічне дослідження з порушеннями діючого законодавства. Зокрема, у вказаній статті відсутні відомості щодо замовника опитування та не наведено точну назву організації, що проводила дослідження громадської думки.

На цю тему: Соціологи заміряли підтримку політичних сил по регіонах України

Відео дня

Дослідивши матеріали справи, суд задовольнив позов Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». У статті, зокрема, наводились результати двох опитувань - Центрально-української соціологічної лабораторії та Центру регіональних досліджень, які проводилися в Кіровограді з 16 по 20 серпня та з 13 по 19 серпня відповідно. Згідно наведених у матеріалі даних, більшість жителів Кіровограду, які братимуть участь у парламентських виборах, голосуватимуть за Олександра Шаталова (кандидата від Партії регіонів - УНІАН), наводяться дані підтримки й інших кандидатів.

Суд постановив, що відсутність інформації про виконавця досліджень та замовника опитування унеможливлює встановлення об’єктивності наведених результатів.

Газета "21 канал" має один з найбільших тиражів у Кіровограді та області (на сьогодні - майже 40 тис. щотижневих примірників), виходить на 20 шпальтах, друкує матеріали на політичну, економічну, соціальну, культурну тематику.