Тимошенко не відпустять за кордон

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу перед харківською лікарнею заявив журналістам заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрій Лапинський, коментуючи пропозицію німецьких лікарів продовжити лікування екс-прем’єра або за кордоном, або під домашнім арештом.

«Жодним законодавчим актом України, жодною міжнародною конвенцією, до якої приєдналася Україна, не передбачене тимчасове передавання своїх громадян, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі за вироком суду України для якого-небудь лікування або обстеження за межі нашої держави. Враховуючи, що у Тимошенко українське громадянство, і те, що вона засуджена українським судом, вирок якого повинен бути виконаний на території України, на теперішній час її лікування і обстеження за кордоном не можливе», - сказав А.Лапинський.

На тему: Тимошенко - 10 днів без їжі та ліків

Відео дня

Він також наголосив, що чинним законодавством не передбачене лікування ув’язнених під домашнім арештом. А.Лапинський підкреслив, що перебування ув’язнених під домашнім арештом також не передбачене новим кримінально-процесуальним кодексом, який вступить в силу 19 листопада.

«У кримінальному кодексі України строго визначені 12 видів кримінальних покарань. Домашнього арешту там немає. Домашній арешт передбачений в новому кримінально-процесуальному кодексі, який вступає в силу 19 листопада поточного року. Але цей домашній арешт може бути застосований до осіб, які перебувають під слідством. Юлія Володимирівна вже засуджена», - сказав А.Лапинський.