Юрій Іванющенко

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" із посиланням на «Вісник державних закупівель».
Всі підряди отримали фірми «Укртехмаркет ЛТД» (45,75 млн грн) та «Промтехпоставка ЛТД» (1,65 млн грн) з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

У половині з восьми тендерів намагались взяти участь компанії, не пов’язані з цією групою. Вони пропонували продукції у 1,5-2,5 рази дешевше, ніж майбутні переможці. Однак дешевші заявки незмінно відхилялись, або не враховувались тендерним комітетом без пояснення причин, йдеться в повідомленні.

Наприклад, донецька фірма «Аікон» пропонувала рукави високого тиску за 404 тис. грн., тоді як «Укртехмаркет» – за 906 тис. грн. Дешевшу пропозицію було відхилено через відсутність гарантії банку. При цьому вимога щодо забезпечення пропозиції з’явилась в конкурсній документації напередодні проведення тендеру.

Відео дня

Також через відсутність банківської гарантії було відхилено заявку луганської фірми «Інвест-Підшипник», яка пропонувала підшипники за 2,12 млн грн, а «Укртехмаркет» – за 3,31 млн грн. Вимога щодо забезпечення знову була внесена напередодні тендеру.

Разом з тим, в цьому тендері також брала участь харківська фірма «ПК Індустрія», яка пропонувала підшипники за 2,08 млн грн. В протоколі розкриття пропозицій зазначено, що ця заявка була допущена до оцінки. Однак без пояснення причин угоду зрештою уклали з «Укртехмаркетом», чия заявка була дорожчою у півтора рази.

В документації кожного з цих тендерів відсутні дані про вартість окремих найменувань придбаних товарів всупереч вимогам Мінекономрозвитку.