Фото прес-служби Валерія Пацкана

Як повідомляє "Голос України", народні депутати України - члени Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин -  Валерій Пацкан, Ганна Герман  та Ірина Луценко разом із Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською без попередження нагрянули у Київський слідчий ізолятор № 13. 

У деяких камерах - 36 людей

На власні очі нардепи побачили різні камери - попереднього ув’язнення, збірних відділень, для утримання транзитно-пересильних, а також  камери, де утримуються жінки з дітьми.  Окрім того, вони відвідали камеру №157, де нещодавно утримувався Юрій Луценко.

Сумка

«Побачене дуже вразило, - розповів голова комітету Валерій Пацкан. - Хіба те, що тут перебувають ув’язнені, є виправданням тому, щоб ставитись до цих людей, як до тварин? Тут повна антисанітарія, жахливі умови утримання. Є камери, в яких  утримуються  до 36 ув’язнених. Важко передати, що там відбувається! Із ліків для засуджених – анальгін та ношпа. На сніданок – частково прогнила картопля. Ні на що більше українська держава не спромоглася».

Відео дня
Депутати були вражені...

Фото прес-служби Валерія Пацкана