санкции / obozrevatel.com

Видання розкриває деталі в блозі, повідомляє Українська правда.

Зокрема, відповідно до документу, новий етап санкцій насамперед стосуватиметься обмежень доступу російських банків та компаній до європейського ринку капіталів.

"Можливі заходи - це (заборона) залучення позикового капіталу (через облігації, акції та фондові синдиковані банківські кредити) оборонними підприємствами, а також компаніями, чиєю основною діяльністю є розвідка, видобуток і транспортування нафти і нафтопродуктів, і в яких держава є мажоритарним акціонером або утримувачем контрольного пакету акцій", - говориться у документі.

Відео дня

Такі заходи, на думку Єврокомісії, повинні "значно збільшити навантаження на російську державу", якій потрібно буде фінансувати власні компанії.

Читайте такожНові санкції ЄС проти Росії вдарять по капіталу, оборонці та високих технологій

"Це також вирівняє санкції ЄС з тим, що були прийняті іншими партнерами по G7", - говориться у документі.

Єврокомісія також запропонувала скоротити терміни погашення заборгованості за облігаціями, які підпадають під санкції з 90 до 30 днів, пише FT.

У сфери оборони найбільш серйозні заходи стосуватимуться так званих товарів подвійного використання (можуть використовуватися як в військових, так і цивільних цілях).

"До попереднього списку включені спеціальні матеріали, системи квантового розподілу ключів " (QKD), деякі верстати, високопродуктивні комп'ютери та електроніка",  -говориться у документі.

Врешті в енергетичному секторі передбачається обмежити співпрацю з РФ у сфері розвідки та видобутку нафти.

"Обмежувальні заходи можуть бути розповсюджені не лише на заборону передачі технологій, але й на надання супутніх послуг (таких як сейсморозвідка, буріння, пробна експлуатація свердловин, геофізичне випробування свердловин, оснащення та випробування свердловин, постачання плавучих підстав тощо) для глибоководної розвідки і видобутку нафти, нафтової розвідки і видобутку в Арктиці, а також російських проектів зі "сланцевої нафти", - повідомляється у документі.

Нагадаємо, 3 вересня Єврокомісія подала Раді ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти Росії.