Анатолій Бурміч / фото zagittya.com.ua

Посадові особи ДАБІ дозволили незаконне будівництво в Пущі-Водиці. Про це повідомив народний депутат "Опозиційної платформи - За життя" Анатолій Бурміч, який направив щодо цього депутатське звернення до правоохоронних органів.

Про це повідомляється на сайті ОПЗЖ.

"Київ завжди славився своєю квітучістю та зеленню, історичні будівлі тонули в смарагдових кронах, які надавали затишок та комфорт мешканцям міста. Однак проходив час, і затишок та комфорт виявилися непотрібними новому поколінню керівників міста. Парки та сквери почали активно забудовуватись, і замість зелених смарагдів виникли сірі скам’янілості. Одними з останніх легень Києва до теперішнього часу залишалася Пуща-Водиця, де все ще можна було подихати свіжим повітрям, а не токсичними газами, однак і сюди добралась державна рука жадібності та беззаконня", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожКорупція в ДАБІ: забудовникам пообіцяли навести порядок в інспекції

Бурміч запевнив, що Державною архітектурно-будівельною інспекцією України було видано дозвіл на виконання будівельних робіт на будівництво індивідуальних малоповерхових житлових будинків на вул.Миколи Юнкерова, 37 в Оболонському районі м. Києва.

"Однак мене зацікавила законність дій посадовців ДАБІ та забудовників і після аналізу наданих мені ДАБІ, не в повному обсязі до речі, документів, стало очевидним, що дії її посадових осіб носять характер не лише непрофесіоналізму, але і злочинних дій. Дане твердження обґрунтовується мною тим, що дозвіл видано ТОВ «ПУЩА БІЛДІНГ», однак користувач земельної ділянки відповідно до інформації з реєстру речових прав є ТОВ «Науково-виробниче підприємство "Укрсервісбуд", - пояснив депутат.

За словами Анатолія Бурміча, згідно зі ст.1 Закону України «Про архітектурну діяльність», замовник - фізична або юридична особа, яка має у власності або в користуванні земельну ділянку, подала в установленому законодавством порядку заяву (клопотання) про її забудову для здійснення будівництва або зміни (у тому числі шляхом знесення) об'єкта містобудування.

Пунктом 5 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт, який визначає механізм набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

"Таким чином основною кваліфікуючою ознакою замовника є наявність у його власності або користуванні земельної ділянки. Отже, посадові особи ДАБІ протиправно видали дозвіл ТОВ «ПУЩА БІЛДІНГ», а не ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Укрсервісбуд». У рамках законодавства дії посадових осіб ДАБІ, містять ознаки злочину передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України, а саме - зловживання владою або службовим становищем. Саме тому, з метою повного та всебічного аналізу дій посадових осіб ДАБІ та усунення порушень я направив депутатське звернення до правоохоронних органів", - підсумував парламентарій.