В переговорах оголошено перерву / фото УНІАН

На переговорах радників лідерів «нормандської четвірки», що відбулася сьогодні в Берліні, українська сторона акцентувала на безпекових питаннях і на посиленні безпекової складової домовленостей.

Читайте такожЗеленський запросив Ілона Маска до ЖитомираПро це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

«Під час консультацій, які тривали понад шість годин, радники лідерів «нормандської четвірки» обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих очільниками Німеччини, Франції, України та Росії під час саміту в Парижі у грудні 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, сторони торкнулися всіх питань порядку денного – від безпекових до гуманітарних. Зазначається, що дискусія мала непростий, але конструктивний характер. В результаті, усі сторони відзначили важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Україну на зустрічі політичних радників представляв керівник Офісу президента Андрій Єрмак. У ній також брала участь спецпредставниця голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Хайді Грау.

«Єрмак подякував німецькій стороні за організацію зустрічі, а також висловив подяку партнерам з Німеччини та Франції за підтримку України на шляху до встановлення миру на Донбасі», - зазначили в ОПУ.

В переговорах оголошено перерву, продовження зустрічі на рівні політичних радників призначено на п'ятницю, 22 січня.

Довідка УНІАН. Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна - Німеччина - Франція - Росія), де обговорюються питання про російську збройну агресію проти України. Назва формату походить від зустрічі глав цих чотирьох держав, яка вперше відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль, що в Нормандії (Франція).

Зустріч політичних радників лідерів «нормандського формату»

  • Україну на зустрічі представляв керівник Офісу президента Андрій Єрмак, РФ - заступник керівника Адміністрації президента Дмитро Козак.
  • Попередня зустріч радників керівників України, Франції, ФРН та Росії відбулася 11 вересня 2020 року.
  • Раніше Єрмак заявляв, що зустріч «нормандської четвірки» на рівні радників, найімовірніше, відбудеться у січні.