Україна запропонувала активізувати мирний процес на Донбасі / фото REUTERS

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона запропонувала створити під егідою ОБСЄ "План дій" щодо активізації процесу мирного врегулювання.

Про це у Facebook повідомив новопризначений речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

Читайте такожЛубківський відмовився від посади речника української делегації у ТКГ щодо Донбасу

Відео дня

"Одразу гостра новина. Українська сторона в особі глави Л.Кравчука під час сьогоднішнього засідання групи запропонувала координаторам процесу представити до 4 листопада свій варіант "Плану дій" щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання", - поінформував він.

Арестович нагадав, що 16 вересня російська сторона заблокувала роботу трьох з чотирьох підгруп в рамках ТКГ.

Повноважний представник ОБСЄ, посол П'єр Морель заявив, що справа полягає в базисі переговорів, який би дозволив зрушити вперед процес виконання домовленостей, досягнутих на вищому рівні в рамках Нормандського формату.

"Щойно, завдяки ініціативі української делегації, таким базисом була визнана пропозиція Кравчука створити під егідою ОБСЄ "План дій", що враховує в першу чергу безпекові та гуманітарні питання", - зазначив речник.

За його словами, українська сторона підкреслює, що саме рішення Нормандського формату на вищому рівні є "основою для послідовного, поетапного і всебічного врегулювання конфлікту".

Наступне засідання ТКГ заплановано в період з 5 по 10 листопада.

Спікер української делегації в ТКГ: нова посада

  • 14 вересня віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що у української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі з'явиться речник.
  • Він уточнив, що завдання речника полягатиме у представленні "одним голосом" позиції української делегації на переговорах у рамках ТКГ.
  • 28 жовтня військовий експерт Олексій Арестович повідомив, що він обійняв посаду речника української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.