Учасників протесту, що напали на поліцейських під ОП, притягнуть до відповідальності / фото REUTERS

Кожен громадянин має право на мирний протест, проте будь-які насильницькі дії як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними.

Про це після акції протесту під стінами офісу президента повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Для забезпечення безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців, було прийнято рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності небезпечних для життя та здоров’я предметів - зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин тощо", - написав міністр.

Відео дня

Читайте такожУ Києві обирають запобіжний захід членам Нацкорпусу: поліція оточила вхід до суду (відео)Однак, додав він, мітингувальники відмовилися проходити таку перевірку, і замість того, аби виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, в результаті чого 8 правоохоронців отримали травми та опіки.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності, встановленої законом.

Крім того, через заворушення постраждали й двоє журналістів.

"Кожен громадянин може реалізувати своє конституційне право на участь у мирних та безпечних мітингах, але без бійок та кровопролиття. Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними", - додав очільник МВС.

Нагадаємо, 14 серпня біля офісу президента на Банковій пройшла акція протесту, організованого "Національним корпусом". В результаті заворушень, що почалися, постраждали і правоохоронці, і нацгвардійці.