Санкції проти РФ треба посилювати, вважає Резніков / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що санкції проти Російської Федерації треба посилювати, аби пришвидшити припинення агресії проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу на спеціальному "Київському безпековому форумі".

Читайте такожУ МЗС розповіли, яким чином Росія намагається виправдати свою агресію проти України

Відео дня

Спочатку віце-прем'єр наголосив, що українська влада не піде на поступки, які суперечитимуть національним інтересам та загрожуватимуть суверенітету і територіальній цілісності України.

"Ми готові до того, що деокупація і реінтеграція затягнеться на довший час, але чи є це в інтересах усього цивілізованого світу? Думаю, що ні! На сьомому році війни Росія вже виробила імунітет до існуючих санкцій, і тому спокійно зараз живе. Очевидно, що цього недостатньо, і санкції треба посилювати", - сказав Резніков.

"Збройна агресія Російської Федерації на сході України буде продовжуватися до того моменту, поки російські окупаційні адміністрації будуть використовувати себе як акторів на українських територіях. І (у цьому зв”язку – УНІАН) гуманітарна й екологічна катастрофи з колосальними наслідками для всієї Європи не за горами", - переконаний Резніков.

"Мені здається, що головним меседжем до наших міжнародних партнерів буде запит на підсилення міжнародного тиску на державу-окупанта, що може призвести відповідно до реальних речей, а не заморожування цього конфлікту", - додав він і згадав про ситуацію у Нагірному Карабасі.

Читайте такожРосія поскаржилася на роботу комісара Ради Європи через "утиск прав" російськомовних в Україні

На переконання віце-прем'єра, якщо Європа зможе вжити адекватних заходів для підтримки України, то точно зможе отримати гарантії безпеки на сході континенту - від Балтики до Чорного моря.

Російська агресія: анексія Криму і війна на Донбасі

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.
  • Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.