Булочки з родзинками рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашні пишні булочки - ідеальні ласощі до чаю. Неможливо встояти перед такою здобою, навіть якщо ви не солодкоїжка. Всього один дешевий інгредієнт робить тісто неймовірно повітряним, немов пух. Цей секретний інгредієнт-оцет. Завдяки йому здоба виходить дуже пишною і довго не черствіє.

Пишні булочки з родзинками

  • Молоко - 500 мл.
  • Борошно - 900 г.
  • Дріжджі сухі - 10 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Ванілін за смаком.
  • Яйце - 2 шт.
  • Олія - 80 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Оцет 9 % - 1 ст. л.
  • Розпушувач - 0,5 ст. л.
  • Ізюм за смаком.
  • Яйце для змазування булок - 1 шт.

У тепле молоко додати дріжджі, цукор, сіль, ванілін, олію і яйця. Добре перемішати і залишити суміш на 5 хвилин. Всипати борошно з розпушувачем і злегка вимісити тісто виделкою. Потім додати родзинки, оцет і м'яке вершкове масло. Домісити тісто до готовності руками.

Накрити тісто плівкою і залишити на 1-1,5 години. За цей час тісто має піднятися у два рази. Ще раз вимісити тісто руками і розділити на однакові кульки. Накрити кульки плівкою і залишити на 15 хвилин. Перекласти на деко з пергаментним папером.

Змастити булочки зверху і з боків збитим яйцем. За бажанням посипати кунжутом, корицею, цукатами або горіхами. Випікати булочки 25 хвилин при 180 градусах. Булочки виходять дуже м'якими і довго не черствіють.

Вас також можуть зацікавити новини: