Український холодник рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Коли надворі спека, зовсім не хочеться готувати хитромудрі гарячі страви. На щастя, в українській кухні є кілька страв, які добре освіжають у спеку - і це не лише окрошка.

У ці спекотні дні пропонуємо приготувати холодник - український холодний суп із буряком, свіжою зеленню та кисломолочною заправкою. Така страва швидко освіжає і не потребує складної підготовки. Класичний рецепт холодника вегетаріанський, але за бажанням можна додати шматочки відвареного м'яса.

Холодник - рецепт на кефірі

Інгредієнти:

Відео дня
  • буряк - 4 невеликих шт;
  • кефір - 800 мл;
  • огірки свіжі - 2 шт;
  • яйця - 3 шт;
  • зелена цибуля - 3 шт;
  • кріп, петрушка - за смаком;
  • сіль, перець за смаком;
  • лимонний сік - 1 чайн. л.

Буряк відваріть до готовності або запечіть у духовці. Для економії часу можна купити вже варені овочі.

Курячі яйця відваріть до готовності. Потім їх можна нарізати кубиками і додати в суп, або покласти в кожну тарілку по половинці яйця.

Відварений буряк натріть на крупній тертці. Огірки наріжте дрібними скибочками. Зелень порубайте, посоліть і злегка розімніть руками, щоб вона пустила сік. У великій каструлі змішайте буряк, зелень, огірки, залийте холодним кефіром. Доведіть суп до смаку за допомогою солі, перцю та лимонного соку.

Готовий холодник із буряка за можливості рекомендується їсти не відразу, а поставити в холодильник на ніч. Перевірено, що наступного дня він стає смачнішим. Перед подачею додайте в суп варені яйця.

Вас також можуть зацікавити новини: