Млинці з м'ясом рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рум'яні млинці з м'ясом - ідеальна страва для вечері або сімейних посиденьок. Наближається Масляна - а з нею і традиція пекти млинці і пригощати рідних. А якщо всю смакоту не з'їли - можна заморозити частину млинців до кращих часів.

Раніше ми розповідали, як готувати млинці з червоною рибою і як красиво їх загорнути.

Млинці з м'ясом в духовці

Млинці:

Відео дня
  • Яйця - 3 шт.
  • Холодна вода - 300 мл
  • Борошно - 8-9 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія - 2 ст. л.

Начинка:

  • М'ясний фарш - 400 г.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Масло рослинне - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Курячі яйця збити з сіллю, водою і молоком. Збивати до однорідності. Всипати в тісто борошно і ще раз збити. Влити олію і залишити тісто на 15 хвилин. На гарячій сковороді посмажити млинці. Готові млинці слід накрити плівкою або кришкою від сковорідки, щоб вони не висохли.

Цибулю нарізати кубиком і обсмажити до золотистого кольору. Викласти в сковороду з цибулею фарш, приправити за смаком і смажити 10 хвилин. Млинці наповнити фаршем і загорнути. Форму для запікання змастити олією і викласти млинці. Запікати 10 хвилин при 150 градусах. При бажанні посипати сиром.

Млинці з куркою і грибами

Тісто:

  • Молоко - 2 склянки.
  • Вода-1 стакан.
  • Борошно - 2 склянки.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Олія - 4 ст. л.

Начинка:

  • Курка - 500 г.
  • Гриби - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Яйця розтерти з сіллю і цукром. Влити молоко і воду, збити. Поступово всипати борошно і влити масло в тісто. Залишити тісто на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Посмажити млинці на гарячій сковороді.

Цибулю і гриби для начинки дрібно нарізати і обсмажувати на сковороді 5 хвилин. Курку відварити і пропустити через м'ясорубку. Додати до грибів з цибулею, посолити і поперчити. Смажити все разом 5 хвилин. Якщо начинка суха, додати сметану або вершки. Млинці начинити і загорнути рулетиком.

Млинці з м'ясом рецепт / фото ua.depositphotos.com

Млинці з м'ясом і рисом

Для млинців:

  • Борошно - 300 г.
  • Молоко - 500 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Щіпка солі.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Фарш свинячий або асорті - 300 г.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Рис - 50 г.
  • Сіль, спеції за смаком.

Збити вінчиком або блендером яйця з сіллю, цукром і теплим молоком. Всипати просіяне борошно в тісто і замісити до однорідності. Влити олію в тісто. Перед першим млинцем злегка змастити сковороду маслом, інші посмажити на сухій сковорідці.

Для начинки відварити рис до готовності. Змішати дрібно нарізану цибулю з фаршем. Посмажити цибулю з фаршем 15 хвилин на олії, постійно помішуючи. Посолити і поперчити фарш. Готовий фарш змішати з рисом. Начинити і загорнути млинці.

Млинці з м'ясом і картоплею

  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 600 мл.
  • Борошно - 3 склянки.
  • Щіпка солі.
  • Картопля - 5 шт.
  • Фарш - 400 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль, спеції за смаком.

Замісити однорідне тісто з яєць, молока, борошна і солі. Додати в тісто кілька ложок олії. Картоплю відварити до готовності і подрібнити в пюре. Цибулю подрібнити і посмажити 5 хвилин. Викласти до цибулі фарш, посолити і поперчити. Фарш перемішати з пюре. Викласти начинку на млинці і загорнути.

Вас також можуть зацікавити новини: