Рум'яні млинці з м'ясом - ідеальна страва для вечері або сімейних посиденьок. Наближається Масляна - а з нею і традиція пекти млинці і пригощати рідних. А якщо всю смакоту не з'їли - можна заморозити частину млинців до кращих часів.
Раніше ми розповідали, як готувати млинці з червоною рибою і як красиво їх загорнути.
- Млинці з м'ясом в духовці
- Млинці з куркою і грибами
- Млинці з м'ясом і рисом
- Млинці з м'ясом і картоплею
Млинці з м'ясом в духовці
Млинці:
- Яйця - 3 шт.
- Холодна вода - 300 мл
- Борошно - 8-9 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Олія - 2 ст. л.
Начинка:
- М'ясний фарш - 400 г.
- Цибулина - 1 шт.
- Масло рослинне - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Курячі яйця збити з сіллю, водою і молоком. Збивати до однорідності. Всипати в тісто борошно і ще раз збити. Влити олію і залишити тісто на 15 хвилин. На гарячій сковороді посмажити млинці. Готові млинці слід накрити плівкою або кришкою від сковорідки, щоб вони не висохли.
Цибулю нарізати кубиком і обсмажити до золотистого кольору. Викласти в сковороду з цибулею фарш, приправити за смаком і смажити 10 хвилин. Млинці наповнити фаршем і загорнути. Форму для запікання змастити олією і викласти млинці. Запікати 10 хвилин при 150 градусах. При бажанні посипати сиром.
Млинці з куркою і грибами
Тісто:
- Молоко - 2 склянки.
- Вода-1 стакан.
- Борошно - 2 склянки.
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Олія - 4 ст. л.
Начинка:
- Курка - 500 г.
- Гриби - 300 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сіль, перець, спеції за смаком.
Яйця розтерти з сіллю і цукром. Влити молоко і воду, збити. Поступово всипати борошно і влити масло в тісто. Залишити тісто на 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Посмажити млинці на гарячій сковороді.
Цибулю і гриби для начинки дрібно нарізати і обсмажувати на сковороді 5 хвилин. Курку відварити і пропустити через м'ясорубку. Додати до грибів з цибулею, посолити і поперчити. Смажити все разом 5 хвилин. Якщо начинка суха, додати сметану або вершки. Млинці начинити і загорнути рулетиком.
Млинці з м'ясом і рисом
Для млинців:
- Борошно - 300 г.
- Молоко - 500 г.
- Яйця - 3 шт.
- Олія - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Щіпка солі.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Фарш свинячий або асорті - 300 г.
- Олія - 3 ст. л.
- Рис - 50 г.
- Сіль, спеції за смаком.
Збити вінчиком або блендером яйця з сіллю, цукром і теплим молоком. Всипати просіяне борошно в тісто і замісити до однорідності. Влити олію в тісто. Перед першим млинцем злегка змастити сковороду маслом, інші посмажити на сухій сковорідці.
Для начинки відварити рис до готовності. Змішати дрібно нарізану цибулю з фаршем. Посмажити цибулю з фаршем 15 хвилин на олії, постійно помішуючи. Посолити і поперчити фарш. Готовий фарш змішати з рисом. Начинити і загорнути млинці.
Млинці з м'ясом і картоплею
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 600 мл.
- Борошно - 3 склянки.
- Щіпка солі.
- Картопля - 5 шт.
- Фарш - 400 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль, спеції за смаком.
Замісити однорідне тісто з яєць, молока, борошна і солі. Додати в тісто кілька ложок олії. Картоплю відварити до готовності і подрібнити в пюре. Цибулю подрібнити і посмажити 5 хвилин. Викласти до цибулі фарш, посолити і поперчити. Фарш перемішати з пюре. Викласти начинку на млинці і загорнути.