
УНІАН зібрав для вас добірку топ рецептів, серед яких вам обов'язково що-небудь сподобається, чим можна здивувати та потішити гостей.
Меню на Новий рік 2020: гарячі страви
1. Фарширована курка
Читайте такожРіздвяний піст 2019: що категорично не можна робити та їсти (відео)Чудова прикраса святкового столу. Вельми ефектне блюдо, як на смак, так і за зовнішнім виглядом. Відмінний варіант ключового частування гостей, яке займе центральне місце на новорічному столі.
Звичайно ж, чим нафарширувати курку, варіантів існує безліч. І у кожної господині, напевно, знайдеться в запасі кілька улюблених сімейних рецептів. Ми обрали традиційні, бюджетні та дуже смачні в поєднанні інгредієнти.
Для приготування вам знадобиться:
- 1 курка;
- 4 яблука;
- 1,5 кілограма картоплі;
- 5-6 столових ложок оливкової олії;
- сіль і спеції за смаком (каррі, паприка, чорний мелений перець, часник).

Очищені картоплю і яблука нарізаємо невеликими скибочками. Змішуємо сіль зі спеціями та додаємо до них оливкову олію. Тим часом ставимо духовку нагріватися до 180-200 градусів.
Підготовлену заздалегідь тушку курки натираємо сумішшю спецій з маслом зсередини й зовні.
Картоплю викладаємо на деко, трохи змазаний маслом. На неї кладемо курку на спину, набиваємо тушку яблуками та заколюємо зубочисткою. Ставимо в духовку.
Читайте також"Свідки олів'є": в мережі висміяли передноворічні "затори" біля кас магазинів (фото)Через півгодини дістаємо, щоб змастити курку олією. А після – через кожні 15 хвилин до готовності. Час приготування – близько 2 годин.
2. М'ясо по-французьки
Досить популярне блюдо, яке стане доречним доповненням до інших страв на святковому новорічному столі.
Варіантів його приготування також є чимало. Пропонуємо вам найпростіший і від цього не менш смачний варіант.
Для приготування вам знадобиться:
- 500 г свинини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 100 г твердого сиру;
- майонез, сіль і перець – за смаком.

М'ясо нарізаємо на стейки, солимо і перчимо з двох сторін, тим часом розігріваємо духовку. Відрізаємо шматочки фольги достатнього розміру, щоб м'ясо можна було загорнути цілком.
Лук очищаємо і нарізаємо кружечками. Викладаємо його на м'ясо. Натираємо сир на тертці й також викладаємо на м'ясо. Зверху поливаємо майонезом.
Потім обертаємо фольгою, так щоб при приготуванні в духовці не протікав сік. І в розігрітій до 200 градусів духовці готуємо приблизно протягом однієї години.
3. Скумбрія з овочами
Це вишукана за смаком страва обов'язково порадує гостей і буде чудово виглядати на святковому столі.
Для приготування вам знадобиться:
- скумбрія;
- 400 г картоплі:
- 70 г моркви:
- 100 г твердого сиру;
- майонез, рослинна олія, спеції – за смаком.

Картоплю і моркву нарізаємо нетовстими шматочками. Прогріваємо в сковороді рослинну олію і викладаємо туди овочі. На сильному вогні злегка обсмажуємо їх до легкого рум'янцю.
Скумбрію очищаємо від нутрощів, промиваємо, обсушуємо. Рівномірно викладаємо овочі на фольгу, а зверху скумбрію. Її попередньо обмазуємо спеціями.
Сир натираємо на тертку. Закладаємо частину в черевце риби. Іншим присипаємо сиром овочі. Рибу, так само як і овочеву подушку, поливаємо майонезом. Загортаємо у фольгу і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку.
Запікаємо перші 25 хвилин в коконі, другі 25 хвилин у фользі з відкритим верхом.
Меню на Новий рік-2020: закуски
1. Печінковий торт
Це зручне і смачне блюдо, яке придумано для того, щоб пригощати гостей за святковим столом.
Для приготування вам знадобиться:
- 600 г курячої печінки;
- 1 варене і 2 свіжих яйця;
- 200 мл молока;
- 150 г борошна;
- 300 г цибулі;
- 250 г моркви;
- майонез, сіль, чорний перець, часник, зелень, рослинна олія – за смаком.

Вбиваємо в окрему чашу яйця, додаємо сіль і перець та вливаємо молоко. Віночком все це ретельно перемішуємо і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи.
У заздалегідь подрібнену печінку за допомогою м'ясорубки або блендера вливаємо тісто. А після – рослинну олію, щоб млинці не приставали до сковорідки при смаженні.
Читайте такожНовий рік 2019: прикмети, прикраси на ялинку та святкове меню (відео)Заздалегідь подрібнену цибулю і натерту моркву обсмажуємо на сковороді із рослинною олією. Після цього викладаємо в окрему чашу і даємо охолонути.
Смажимо млинці на сковороді без олії. Стежимо, щоб вони не підгоряли, перевертаємо.
В окремій чашці змішуємо майонез, часник і січену зелень.
Починаємо формувати печінковий торт. Для цього на млинець наносимо часниковий майонез із зеленню, а на нього викладаємо начинку з овочів. На овочі кладемо новий лист млинця, і знову майонез і начинку. Таким чином, чергуємо шари, поки не закінчиться начинка.
В кінці приготування посипаємо все зеленню і верх торта прикрашаємо відвареним яйцем.
2. Сирні кульки
Це чудова закуска на новорічному столі, в тому числі для тих, хто раптом не їсть м'ясо.
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г твердого сиру;
- 3 шт яєць;
- 4 ст. л. пшеничного борошна;
- 3 ст. л. борошна для панірування;
- олія для смаження, сіль – за смаком.

Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в стійку піну, додавши дрібну сіль, борошно і добре перемішуємо.
Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо його в миску і також перемішуємо до однорідності.
Вологими руками робимо невеликі кульки та викладаємо на тарілку присипану борошном, обволікаючи в ній кожну кульку.
Після цього обсмажуємо у фритюрі, не перевертаючи. Олії повинно бути достатньо, щоб кульки плавали. Готові золотисті кульки викладаємо на блюдо із серветками.
3. Рулетики з шинки з сиром
Ця закуска – як кажуть, пальчики оближеш. Прикрасить новорічний стіл, як ніщо інше.
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г шинки;
- 100 г твердого сиру;
- часник, майонез, зелень – за смаком.

Сир натираємо на крупній тертці, часник пропускаємо через прес. Зелень дрібно рубаємо. Змішуємо сир, часник і зелень, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Шматочки шинки мажемо сирною сумішшю і звертаємо рулетами. Закріплюємо їх різнокольоровими шпажками. Готову закуску перекладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками петрушки.
Меню на Новий рік-2020: десерти
1. Чізкейк з мандарином
Якщо хочете по-справжньому здивувати гостей, то цей десерт – те, що вам потрібно.
Для приготування вам знадобиться:
- 500 г мандарин;
- 200 г галетного печива;
- 75 г вершкового масла;
- 1 шт апельсина;
- 300 г вершків;
- 400 г вершкового сиру;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 ч. л. ванільного цукру.

Печиво дробимо за допомогою блендера і з'єднуємо з розтопленим маслом. Утворену масу викладаємо у змащену форму і відправляємо в холодильник.
Для начинки сир перемішуємо з ванільним цукром і додаємо до них цедру апельсина. Просіваємо цукрову пудру і пересипаємо до сиру. Вершки збиваємо і додаємо до решти інгредієнтів начинки. Їх потрібно перемішати, але обережно, щоб не осіли.
На застиглий корж з печива укладаємо начинку рівним шаром. Мандарини очищуємо від шкірки та з кожної часточки знімаємо шкірку, залишаючи тільки м'якоть. Цей інгредієнт викладаємо поверх вершково-сирної маси.
2. Медовик зі сметанним кремом
Хто ж відмовиться від тортика на Новий рік? Цей десерт вже точно припаде до смаку вашим гостям.
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г цукру для коржа і склянку цукру для крему;
- 2 ложки меду;
- близько 400 г борошна;
- 100 г масла;
- 2 яйця;
- 500 г сметани;
- 1 ч. л. ваніліну.

Спочатку змішуємо масло, цукор і мед. Щоб цукор і мед гарненько розчинилися в маслі, ставимо миску на водяну баню. Весь час помішуємо.
Потім знімаємо миску з бані й швидко вмішуємо в суміш яйця. Тепер перемішуємо все з просіяним борошном. Тісто потрібно поставити на півгодини в холодне місце.
Потім ділимо його на 9 частин. З кожної розкачуємо тонкий корж на деку або пергаменті, обрізаємо по колу і випікаємо в духовці на 200 градусах 5 хвилин.
Поки печуться коржі, можна приготувати крем. Змішуємо всі інгредієнти (сметана, цукор і ванілін) і збиваємо міксером. Крем повинен вийти густий. Готовий крем ставимо в холодильник.
Коли крем трохи охолоне, виймаємо його і мажемо коржі. Торт готовий.
3. Желейний торт із фруктами
Простий у приготуванні та легкий для організму десерт буде приємним доповненням вашого святкового столу.
Для приготування вам знадобиться:
- 400 мл сметани;
- 1 склянка цукру;
- 100 мл молока;
- кілька упаковок желе різних кольорів;
- 1 пакетик желатину;
- фрукти або ягоди за смаком.

Спочатку викладаємо у велику миску скибочки фруктів. Розводимо желе так, як зазначено на упаковці, а потім підігріваємо. Тепер заливаємо перший шар торта і залишаємо його в холодильнику.
Поки він стигне, робимо желе для другого шару так само. Коли попередній шар охолоне, додаємо наступний, але вже іншого кольору. Знову ставимо торт в холодильник.
Проробляємо те ж саме з третім шаром.
Останній шар робимо по-іншому. Беремо сметану, змішуємо її з цукром. Далі розбавляємо упаковку желатину молоком і трохи підігріваємо. Змішуємо зі сметаною, за смаком додаємо ваніль. Тепер можна залити останній шар. Залишаємо торт в холодильнику до застигання.
Після цього потрібно спочатку опустити миску в гарячу воду на кілька секунд, перевернути її на плоску тарілку, і торт готовий.