Кольченка закривають в ШІЗО на 10 діб / wikipedia.org

Незаконно засудженого в РФ українця Олександра Кольченка з формального приводу на 10 діб перевели до штрафного ізолятора колонії.

Про це російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила в ефірі телеканалу «Прямий».

«Є новини зовсім свіжі - 25 грудня у нього (Кольченка - УНІАН) був наш адвокат, який його відвідує регулярно, один або два рази на місяць. Начебто, все було нормально. Сашко передавав усім привіт і подяку за підтримку. Він розповідав, що регулярно годину на день займається в спортзалі, все начебто в порядку», - сказала вона.

Разом з тим, за словами Щур, сьогодні вранці надійшло повідомлення, що Кольченка закривають у ШІЗО на 10 діб під якимсь формальним приводом.

Читайте такожУ Кремлі заявили про незмінність позиції Путіна щодо Сенцова

«Вони можуть причепитися до чого завгодно», - додала правозахисниця.

Вона вважає, що Кольченка перевели до штрафного ізолятора через посилення режиму в колоніях на період свят.

«На жаль, такі правила у нас в тюрмах, в колоніях, що в зв'язку зі святами відбувається так зване посилення режиму. І всіх засуджених, які мають «тяжкі» статті прибирають з зони з профілактичною метою. Це такі вимоги режиму», - сказала правозахисниця.

Довідка УНІАН. Активіста Кольченка разом з режисером Олегом Сенцовим затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові.

В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Кольченко, якого утримують у колонії в Челябінську, 31 травня оголосив голодування на підтримку голодуючого Сенцова, проте 7 червня припинив його у зв'язку з різким погіршенням фізичного стану.