Пожежа в таборі стався у вересні 2017 року \ фото УНІАН

Влада Одеси планує влітку відкрити муніципальний оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія», в якому у вересні 2017 року під час пожежі загинуло три вихованки хореографічного ансамблю «Адель».

Читайте такожВ Одесі військові заселилися у табір "Вікторія", де заживо згоріли троє дітей (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Відео дня

За її словами, для відпочинку та оздоровлення дітей будуть відкриті корпусу, з яких суд в 2018 році зняв арешт за клопотанням муніципалітету для тимчасового розміщення військових.

«Будівлі, з яких знято арешт, потребують косметичного ремонту. У зв'язку з тим, що не було опалення два роки, облупилася штукатурка, необхідно підфарбувати стіни... Через департамент освіти виділені гроші на проведення косметичного ремонту і ми цей ремонт проведемо», - сказала Буйневич, уточнивши, що ремонт обійдеться в 1,5 млн грн.

Вона зазначила, що вже сьогодні анонсуєтьсямайбутнє відкриття табору,

будуть проаналізовані запити батьків і прийнято рішення про оздоровчу зміну, якщо збереться достатня кількість охочих.

«В залежності від заявок батьків, ми анонсуємо можливість проведення літньої зміни. Ми встигнемо провести косметичний ремонт і запустити зміну в червні-липні», - заявила чиновниця.

Як повідомляв УНІАН, пізно увечері 15 вересня 2017 року в одеському таборі «Вікторія» виникла пожежа, під час якої загинули три вихованки творчого колективу «Адель».

Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (вони вже передані до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), колишня заступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області і інспектор. Суд виніс рішення лише стосовно Цокур, яка засуджена до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

З усіх фігурантів у СІЗО тримають лише Саркісяна.

Також прокуратура оголосила про підозру в розтраті значної суми бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалася реконструкцією «Вікторії».

29 листопада 2018 року виконком Одеської міськради прийняв рішення про передачу «Вікторії» під тимчасове розміщення військовослужбовців, 6 грудня Київський районний суд Одеси зняв арешт з кам'яних корпусів табору.

Після проходження підготовки резервісти залишили територію комплексу.