Ілюстрація / REUTERS

Україна посіла 35 місце у рейтингу країн, де спостерігають за ситуацією із захистом прав представників ЛГБТ, набравши 21,52 % зі 100 % можливих.

Рейтинг "Райдужна Європа" склала правозахисна група ILGA-Europe, пишуть Букви.

Творці пояснили, що місця у рейтингу визначаються за різними показниками, які демонструють, чи проводиться якась робота, спрямована на захист прав людей, які висловлюють свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

Відео дня

Читайте такожУ Києві пройшов «Марш жінок» з феміністками та ЛГБТ, на місці сталася сутичка (фоторепортаж)

Кожна країна може набрати 100 %, за умови повної поваги до прав представника ЛГБТ, права якого поважаються і повністю захищені у суспільстві. Або ж можна отримати 0 %, якщо в країні грубо порушують права людини, а у відношенні до ЛГБТ-представників спостерігається дискримінація.

Для складання рейтингу в кожній країні вивчається ряд показників, зокрема рівність і відсутність дискримінації, юридичне визнання зміни статі, боротьба зі злочинами на ґрунті ненависті, свобода вираження думок.

Україна в загальному заліку з 49 країн отримала 35 позицію з результатом 21,52 %. У рейтингу вона поступилася Італії на 0,01 %.

На першому місці в рейтингу Мальта з показником 90,35 %, на другій позиції Бельгія – 73,08 %. Окрім них, в п'ятірку лідерів рейтингу Люксембург (70,4 %), Фінляндія (69,27 %), Данія (67,86 %).

Останні місця в рейтингу зайняли Росія (10,2 %), Вірменія (6,4 %), Туреччина (5,16 %) та Азербайджан (3,33 %).

Генеральний Синод Англіканської церкви проголосував за зміну 400-літнього закону, який зобов'язував священиків проводити служби у своїх церквах щонеділі, а також прийняв принципи поводження священиків з представниками ЛГБТ-спільноти.