У ПЦУ очікують на повернення Філарета / фото УНІАН

Очільник Православної церкви України Епіфаній заявив, що Священний синод сподівається на повернення патріарха Філарета, який розійшовся у думках із більшістю духовенства щодо подальшої долі української церкви.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС Україна

Читайте такожРіздво 25 грудня: у ПЦУ розповіли, коли змінять дату святкування

Відео дня

Митрополит Епіфаній зазначив, що владика Філарет лишається архієреєм ПЦУ і його місце під час проведення священних синодів досі на нього очікує.

"Він є всередині Православної церкви України, і ми вважаємо його своїм архієреєм. Він самоізолювався, а ми очікуємо, що він повернеться до Священного Синоду і буде використовувати свій більш ніж півстолітній досвід архієрейства, досвід керування церквою для того, щоб допомагати церкві зростати", - наголосив глава ПЦУ.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня почесний патріарх Філарет ПЦУ скликав "помісний собор", на якому оголосив про відновлення ліквідованої УПЦ Київського патріархату та невизнання томосу про надання автокефалії Православної церкви України.

Філарет заявив, що ПЦУ стала залежною від Константинопольського патріарха. Також він розкритикував отриману українською церквою назву. За його словами, назва церкви мала бути "Українська православна церква".