УНИАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаської облдержадміністрації, про це заявив голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко на зустрічі з послом Ізраїлю в Україні Еліавом Бєлоцерковські.

Читайте такожВ Умані обговорили шляхи до міжрелігійної та міжнаціональної злагоди

Сторони домовились максимально подбати про безпеку, аби традиційне паломництво хасидів до Умані пройшло спокійно.

Відео дня

За словами Ткаченка, для охорони паломників-хасидів цього року розроблять спеціальний спільний план заходів безпеки, закуплять додаткові металошукачі. Також під час зустріч було домовлено про допомогу Ізраїлю у розвитку туристичної інфраструктури Умані та в удосконаленні системи надання медичних послуг.

Як зазначив Еліав Бєлоцерковські, "Умань – це вже бренд для наших громадян, тому я певен, що серед інвесторів викличе інтерес. І той факт, що там удається з року в рік дбати про безпеку паломників, теж додає плюсів інвестиційній привабливості міста".

Довідка УНІАН. Щороку в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму. Раббі Нахман із Брацлава (1772-1810) - засновник брацлавського (бресловського) хасидизму. Похований в Умані на єврейському кладовищі. Могила цадика - одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв. Цьогоріч Рош-га-Шана відзначатимуть 14-15 вересня.