Представники громадських організацій України звернулися до всіх політичних партій із закликом не пропагувати свою ідеологію та партійну символіку під час візиту в Україну Предстоятеля РПЦ Кирила, а "толерантно, з повагою поставитися до свободи віросповідань громадян України, свободи вибору церковних громад та релігійного світогляду".

Про це йдеться у переданому УНІАН зверненні представників громадських організацій.

"Ми, представники громадських організацій України, звертаємося до всіх політичних партій з ініціативою на час візиту до нашої країни Патріарха Московського і всія Русі Кирила оголосити "політичну тишу", - йдеться у документі.

Відео дня

Зокрема, автори звернення застерігають від політичних спекуляцій, можливих "на тлі важливих для України подій".

"Такі спроби завжди негативно впливали на загальний імідж нашої держави, формували у світової громадськості збочене сприйняття України, її щирого і гостинного народу. Результатом цього став вкрай низький рівень поваги з боку світового співтовариства до України та її громадян", - зазначають громадські активісти.

Звернення підписали представники "Українського фонду миру", "Фонду національної і міжнародної безпеки", Старообрядницького благодійного фонду «Біла криниця» - всього 64 громадські організації України.