Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Іван СВИДА сьогодні здійснив свою першу після призначення на посаду робочу поїздку у частини Севастопольського гарнізону.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі командування Військово-морських сил України, у Севастополі І.СВИДА відвідав штаб українських ВМС, де заслухав доповідь командувача ВМС адмірала Ігоря ТЕНЮХА про стан справ на флоті.

Генерал-полковник І.СВИДА також провів зустріч з керівним складом ВМС, на якій були присутні члени Військової ради флоту та начальники управлінь, відділів і служб штабу командування ВМС.

Відео дня

Як сказав І.СВИДА, нове керівництво Генерального штабу усвідомлює пріоритетність спрямування ресурсів на підтримання бойової готовності ВМС. Він звернув увагу присутніх на необхідність підвищення підготовки офіцерського складу і збереження його шляхом покращення соціальних стандартів.

І.СВИДА запевнив, що триматиме на особистому контролі не тільки фінансування потреб ВМС і проблеми відновлення технічної готовності кораблів, а й забезпечення військових моряків житлом.

Після цього він побував на Первинному національному контактному пункті України. Генерал-полковник високо оцінив діяльність колективу Первинного національного контактного пункту України та його внесок у колективну безпеку в Середземноморсько-Чорноморському регіоні, у справу контролю над судноплавством, недопущення незаконного перевезення морським шляхом зброї, наркотиків і торгівлі людьми.

І.СВИДА також перевірив один із командних пунктів ВМС України.

Планом роботи головнокомандувача Збройних Сил України також передбачено відвідання Академії ВМС ім. П.С.Нахімова та Військово-морського ліцею, кораблів Центру морських операцій ВМС та ознайомлення з ходом ремонту підводного човна «Запоріжжя».