Кличко ініціює розширення пільг для київських підприємців / фото УНІАН, Андрій Скакодуб

Столична влада запроваджує пакет пільг та преференцій для малого і середнього бізнесу Києва.

Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

"Ми розуміємо, що суворі карантинні обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста. Тому на найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці. Запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом - місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям. Всі виклики ми повинні подолати разом - спільними зусиллями", - наголосив Кличко.

Відео дня

Він повідомив, що мова йде про: зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування; зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%; звільнення власників авто на території Києва від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".

Крім того, в проекті рішення передбачене збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, зазначив Кличко.

"Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за "кредитними лініями". А також - про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми", - пояснив мер Києва.

Кличко ініціює розширення пільг для київських підприємців (перелік)

Кличко додав, що проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці буде винесено на розгляд на найближчій сесії Київради. А також подякував бізнесу та волонтерам, які допомагають місту і киянам під час карантину.

Нагадаємо, що за ініціативи Віталія Кличка з січня цього року столичні медики отримують доплату 5000 гривень на місяць.