Відтепер українці можуть одружитися через "Дію" / Фото Михайло Федоров

У державному застосунку "Дія" запустили бета-тест нової послуги – українці зможуть подати заяву про шлюб та зареєструвати його. 

"Вже скоро українці просто в застосунку зможуть подати заяву про шлюб та зареєструвати його. Для цього не треба буде нікуди ходити — вистачить "Дії". Послуга буде суперактуальною для пар на відстані, а також для військових", - повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За його словами, система запропонує вільні дати для церемонії по відеозвʼязку, але не раніше ніж за п’ять днів до. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в "Дію", а фізичний документ пара може замовити доставкою "Укрпошти" чи забрати у відділенні "Укрпошти".

Відео дня

Долучитися до тесту можуть пари:

  • повнолітні громадяни України;
  • мають ідентифікаційний код;
  • ID-картку чи біометричний закордонний паспорт у "Дії";
  • неодружені або офіційно розлучені.

"Дія" - останні новини 

22 квітня у "Дії" запустили продаж двох нових військових облігацій. Вони присвячені тимчасово окупованим українським містам - Бахчисараю та Макіївці.  

З 21 травня українці, чиї домівки постраждали від російської агресії, мають змогу на порталі "Дія" повідомити в міжнародний Реєстр збитків про пошкоджене чи знищене майно. Раніше послуга була доступна тільки в державному застосунку "Дія". 

Вас також можуть зацікавити новини: