Станом на 21 липня Росія не знищила поки жодної установки РСЗВ HIMARS в Україні / фото УНІАН

Українці, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях країни, чітко розуміють, що відбувається та бачать панічні настрої в російській армії.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі інформаційного телемарафону 21 липня.

"Російська армія, як тільки у нас з’явилися HIMARS, почала панікувати. Чому? Логістичні центри та центри боєкомплектів - під ударом, центри тактичного прийняття рішення - під ударом. Тобто, все це викликає панічні настрої (у російських окупантів - УНІАН) і це все відчувають люди на місцях. Вони розуміють, що буде все інакше", - пояснив Подоляк.

Відео дня

Радник голови Офісу президента зауважив, що російські окупанти взагалі не вкладають гроші в підприємства та інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях.

"Для пропаганди вони приїжджають, як голова мінстрою РФ Файзулін, кажуть -  ми будемо розбудовувати тут одне, друге, третє…ми будемо тут багатоквартирні будівлі будувати, наприклад, відбудовувати Маріуполь. Але, туди російські гроші взагалі не йдуть. Тому, що росіяни точно знають, що вони ці території не зможуть втримати. Тому, вони туди сьогодні нічого не вкладають, а роблять постановку",- сказав Подоляк.

Він зазначив, що до мешканців тимчасово окупованих територій, вдається донести правдиву інформацію про те, що відбувається.

"Безумовно ми працюємо через певні технології з людьми, які знаходяться на окупованій території. Ми доводимо їм інформацію. І до речі, там немає, взагалі практично немає проросійських настроїв – це не 2014 рік",- підкреслив Подоляк.

Радник голови Офісу президента наголосив, що Україна має відвоювати свою територію.

"Тільки збройним чином. Ніяка дипломатія, ніякі Мінські нові формати нам не допоможуть. Це головне і це треба розуміти. Нам потрібно бути свідомим того, що тільки військовим шляхом ми доведемо, що Російська Федерація не має ні юридичних, ні де-факто, ніяких інструментів для того, щоб впливати на ці території (тимчасово окуповані - УНІАН)", - акцентував Подоляк.

Війна в Україні:

20 липня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі після засідання Контактної групи з оборонної підтримки України (так званий "Рамштайн-4") повідомив, що США вже доставили в Україну 12 систем HIMARS і на цьому тижні оголосять про намір передати ще 4 таких системи. Всього США та союзники зобов'язалися передати 20 таких систем.

Крім того повідомлялося, що США вже підготували 200 українських військових для застосування ракетних артилерійських систем HIMARS.

21 липня в ГУР розповіли, яким чином РФ може спробувати приєднати захоплені українські землі. Це може статися через проведення псевдореферендуму або прямої анексії захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.

Станом на 21 липня Росія не знищила поки жодної установки РСЗВ HIMARS в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: