Провідні команди України готуються до вирішальних матчі регулярного сезону Суперліги / fbu.ua

Після невеликої паузи, пов'язаної з фінальними матчами Кубка України, знову повертаються ігри чемпіонату Суперліги Парі-Матч.

На цьому тижні будуть надолужувати згаяне як учасники «Фіналу чотирьох», так і їхні суперники, повідомили УНІАН у прес-службі турніру.

Все менше часу залишається до завершення регулярної частини чемпіонату. При цьому для багатьох ще залишилися невирішені питання до плей-офф. Зокрема, «Черкаські Мавпи», як чемпіони України, навряд чи змиряться з перспективою фінішувати на останньому місці в турнірній таблиці. Щоб виправити своє становище у підопічних Максима Міхельсона є відмінна можливість. Команду чекає два матчі поспіль з «Одесою», яка випереджає «Мавп» лише на один заліковий пункт. Втім, і передостаннє місце для діючих чемпіонів не стеля в регулярці, зовсім небагато потрібно, щоб наздогнати і «Політехнік».

Відео дня

Звичайно, місце команд у турнірній таблиці Суперліги Парі-Матч зовсім не показник. Це не один раз відзначали навіть тренери. Турнір видався дійсно непередбачуваним. Та ж «Одеса», наприклад, зупинилася лише в кроці від перемоги в Кубку України. Жителі півдня виграли у «Дніпра» перші дві чверті у фінальному матчі, але в підсумку все ж поступилися 69:74.

Правда, з «Черкаськими Мавпами» у одеситів все не так гладко, в обох попередніх зустрічах чемпіонату моряки поступилися чемпіонам і вдома, і на виїзді. Виправити статистику підопічним Олега Юшкіна буде непросто, але, можливо, вони захочуть відігратися над суперником після поразки «Дніпру» у фіналі Кубка і це стане для них додатковою мотивацією.

Олег Юшкін, головний тренер БК «Одеса»:

- В якому настрої команда після фіналу Кубка України?

- Всі засмутилися, адже перша половина матчу складалася на нашу користь. Грали вдало, багато що виходило. Тепер хочемо надолужити згаяне в чемпіонаті.

- Вам вдалося дійти до фіналу Кубка, але в регулярному чемпіонаті позиція команди досить скромна. Варто очікувати, що «Одеса» вистрілить у плей-офф?

- Потрібно чекати! Цього хочеться і нам, і нашим уболівальникам. У цьому сезоні всі команди дуже непередбачувані, нікого не можна списувати з рахунків.

- Награєте ви вже моделі гри під плей-офф? Чи буде ваша гра в плей-офф відрізнятися від гри в регулярці?

- Поки про це говорити рано. Ми зосереджені на найближчих матчах регулярного чемпіонату. Про плей-офф поговоримо пізніше.

На відміну від «Одеси» «Київ-Баскет» не зміг пробитися у фінал Кубка України. Команда Євгена Мурзіна поступилася 76:78 «Дніпру» у півфіналі. Тепер же киян чекає поїздка в гості до «Миколаєву», який у Суперлізі Парі-Матч поки що вдавалося обігравати тільки вдома.

Зараз «Миколаїв» і «Київ-Баскет» ще й сусіди по турнірній таблиці, що тільки піділлє масла у вогонь. До того ж столична команда йде на серії з трьох поразок у Суперлізі Парі-Матч, так довго без перемог підопічні Євгена Мурзіна у цьому чемпіонаті ще не обходилися. «Миколаїв» ж, навпаки, тільки в минулому турі перервав триматчеву виграшну серію. Тут потрібно відзначити, що сама серія почалася з матчу проти того ж «Київ-Баскет», після чого «корабели» провели три поспіль гри з «Черкаськими Мавпами». Так що календар у березні випав для миколаївців досить одноманітним. Втім, команда до нього непогано пристосувалася. Так, у третій за рахунком зустрічі з чемпіонами України виграти вже не вдалося. «Миколаїв» втратив перемогу за мить до завершення основного часу, а потім програв в овертайм.

Віталій Черній, головний тренер БК «Миколаїв»:

- У березні вам випав досить одноманітний календар. Як до цього поставилися?

- Адже У нас немає вибору. З одного боку, так легше, з іншого – складніше. Суперник ніби як і знаком, головне, правильно зробити акценти. З «Черкаськими Мавпами» нам це вдавалося, подивимося, як вийде з «Київ-Баскет».

Як і від будь-якого іншого матчу чекаємо безкомпромісної боротьби. Будемо вичавлювати від наших гравців максимум, щоб реалізувати все, що задумано. Звичайно, остання поразка вдарило психологічно, тому що ми повинні були перемагати. Нехай навіть нам не вдалася перша половина гри, але потім ми багато надолужили. Ведучи три очки, які ми втратили перемогу за будь-0,8 секунди. Сподіваюся, таких помилок повторювати не будемо.