Сюжет дня : Корупційний скандал з нардепом Юрченком

Корупційний скандал з нардепом Юрченком

17 вересня 2020 року прокурор САП за дорученням генерального прокурора повідомив про підозру члену комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народному депутату від "Слуги народу" Олександру Юрченку.

Юрченку закидають отримання неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків. У рамках досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту про переробку твердих побутових відходів, і надалі - 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня була запланована передача другої частини коштів. Однак подальше виконання спеціального завдання було зупинено.

15 вересня було повідомлено про підозру помічнику народного депутата Юрченка Івану Фищенку. Того ж дня Вищий антикорупційний суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативним внесенням застави у розмірі 1 млн 552 грн.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив на засіданні парламенту, що Юрченка виключили з фракції "Слуга народу".

Новини про корупційний скандал з нардепом Юрченком

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся