Юрченко - у Слузі народу оцінили шанси взяття їхнього нардепа під варту / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

У "Слузі народу" сумніваються, що до народного депутата Олександра Юрченка буде обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте такожЗеленський відреагував на скандал зі "слугою" Юрченком: "Якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш"

Як передає кореспондент УНІАН, у коментарі журналістам народний депутат Олександр Качура (фракція "Слуга народу") заявив, що "якщо була вручена підозра, то має бути обраний запобіжний захід. Сумніваюся, що може бути тримання під вартою, а це, можливо, буде домашній арешт Але народний депутат ще повинен виконувати свої обов'язки. Тому тут є колізія, бо він має перебувати на своєму робочому місці і виконувати свої конституційні повноваження".

Відео дня

Качура розкритикував дії Національного антикорупційного бюро, назвавши їх "дуже непрофесійними".

"Тому що публікувати матеріали досудового розслідування в мережі Інтернет, то це, м'яко кажучи, непрофесійно і неправильно. Тому я не розраховую, що будуть якісь такі серйозні наслідки по цій справі. Тому що, якби в НАБУ хотіли розкрити справу, то вони повинні були зачепити ще й інших депутатів, про яких іде мова", - сказав Качура.

Він нагадав, що ще 15 вересня надійшла заява від Юрченка про вихід із фракції "Слуга народу".

За словами Качури, сьогодні о 15:15 збереться на засідання фракція "Слуга народу", і питання про виключення Юрченка зі складу фракції може бути розглянуто.

Корупційний скандал з Юрченком: що відомо

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради запропонував викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи НАБУ викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка.
  • 15 вересня Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабара.
  • За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід помічнику народного депутата у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн грн застави.
  • Сьогодні, 17 вересня, Венедіктова підтвердила, що підписала підозру та клопотання про тримання під вартою Юрченка.