Юрченко сьогодні прийшов на засідання Ради / фото УНІАН

Народний депутат Олександр Юрченко прийшов до парламенту і наголосив, що збирається продовжувати працювати у Верховній Раді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам під ВР.

"Я вийшов із фракції для того, щоб не кидати тінь на фракцію. Тимчасово, до того, коли я доведу всім, що я не причетний до цих подій... Працювати у Верховній Раді - це мій обов'язок, який на мене поклали громадяни України, які обрали мене у мажоритарному виборчому окрузі", - заявив Юрченко.

Відео дня

На запитання, чи це не його голос на аудіозаписах, оприлюднених Національним антикорупційним бюро, депутат не відповів, пославшись на таємницю слідства.

Читайте такожКолишній "слуга народу" Юрченко записав відео після виходу з СІЗО: каже, що злочинів не вчиняв

Корупційний скандал із нардепом Юрченком

  • 17 вересня прокурор САП повідомив Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків.
  • Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.
  • Детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі просив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів і в подальшому - 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.
  • Юрченка виключили із фракції "Слуга народу".
  • 21 вересня Вищий антикорупційний суд обрав Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3 млн 1 тис. 656 грн.
  • Юрченка було взято під варту близько 20:00 21 вересня.
  • 25 вересня за Юрченка внесли заставу, йому одягнули електронний браслет.