Прокурор САП повідомив Юрченку про підозру / фото УНІАН

Прокурор САП за дорученням генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату Олександру Юрченку.

Як повідомляє у Facebook прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, члену Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків.

Читайте такожЗа помічника нардепа Юрченка внесли заставу у понад мільйон гривень

Відео дня

Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Так, в рамках досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів.

26-27 серпня була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

15 вересня було повідомлено про підозру помічнику народного депутата за ч. 5 ст. 27 і ч. 4 ст. 368 КК України. Того ж дня Вищий антикорупційний суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативним внесенням застави у розмірі 1 000 552 грн.

Згодом повідомили, що Юрченка допитано як підозрюваного і вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Антикорупційні органи проситимуть суд взяти Юрченка під варту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн грн.

Про дату та час засідання з обрання запобіжного заходу буде повідомлено додатково.

Корупційний скандал з нардепом Юрченком