Офіс президента наголошує, що правову складову скандалу залишають «у стороні» / Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Офіс президента услід за главою держави відреагував на корупційний скандал з нардепом від «Слуги народу» Олександром Юрченком, підтримавши дії правоохоронних органів.

Про це йдеться у заяві Офісу на офіційній сторінці.

Найбільше обурює у поведінці Юрченка, йдеться у заяві, – зухвалість у спілкуванні.

Відео дня

«Національне антикорупційне бюро України зафіксувало, що пан Юрченко у свої 32 роки поводиться так, ніби він повністю пропустив увесь політичний розвиток нашого суспільства після 2014 року. Не побачив, не зрозумів, не навчився. Жодного виправдання цьому бути не може», – пише ОП, підкресливши, що від зухвалості до хабарництва – завжди один крок.

Читайте такожГенпрокурор Венедіктова підписала підозру нардепу Юрченку - Лещенко

Офіс президента наголошує, що правову складову скандалу залишають «у стороні», проте констатує, що Юрченко «втратив етичні підстави бути депутатом» Ради.

«Влада – не місце для «плюшок», – підкреслили в ОП.

Також у Зеленського сподіваються на співпрацю Юрченка з правоохоронцями, а від НАБУ, САП і прокуратури очікують зібраних якісних доказів його провини.

Корупційний скандал з Юрченком: що відомо

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради запропонував викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи НАБУ викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка.
  • 15 вересня Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабара. За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід помічнику народного депутата у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн грн застави.
  • Сьогодні, 17 вересня, Венедіктова підтвердила, що підписала підозру та клопотання про тримання під вартою Юрченка.