Підозрюваний у хабарництві Юрченко сьогодні прийшов до парламенту / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Підозрюваний у хабарництві депутат Олександр Юрченко стверджує, що заставу у 3 мільйони гривень за нього внесли «небайдужі» до екології в області.

Про це він заявив у коментарі Радіо Свобода.

Читайте такожПосварились через порожнє місце: відсутність Вакарчука спричинила суперечку в Раді

При цьому він зазначив, що цими особами не були його родичі чи друзі.

«Люди, які не є байдужими щодо ситуації, яка є з екологією на Київщині, безпосередньо займаються проблемами полігонів, і робили це з тією метою, щоб законодавство, яке ми зараз розробляємо, змогло створити обставини, які змогли б врегулювати поводження з побутовими відходами, щоб довкілля не засмічувалося», — сказав він.

На запитання, чи правда, що він у 2009 році вкрав кілька пляшок пива з маркету, той заперечив.

«Це один з цих фейків, які зараз на мене впали. Я найближчим часом це спростую, щоб всім було зрозуміло, що ця інформація є недійсною», – стверджує депутат.

Корупційний скандал із нардепом Юрченком

  • 17 вересня прокурор САП повідомив Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків.
  • Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.
  • Детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі просив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів і в подальшому - 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.
  • Юрченка виключили із фракції "Слуга народу".
  • 21 вересня Вищий антикорупційний суд обрав Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3 млн 1 тис. 656 грн.
  • Юрченка було взято під варту близько 20:00 21 вересня.
  • 25 вересня за Юрченка внесли заставу, йому одягнули електронний браслет.