Засідання відклали на 21 вересня на 15:00 /  УНІАН

Народний депутат Олександр Юрченко не прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду з обрання йому запобіжного заходу нібито через контакт з особою, в якої підтверджений COVID-19.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Читайте такожЕкс-міністра екології часів Януковича оголошено в розшук

Відео дня

Розгляд клопотання прокурора у ВАКС про взяття Юрченка під варту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн грн був запланований на 13:00.

"Підозрюваний не з'явився, нібито контактував з особою, у якої підтверджений COVID-19", - сказала Чемерис.

За словами Чемерис, засідання відкладено на 15:00 21 вересня.

Корупційний скандал з Юрченком: що відомо

  • 17 вересня прокурор САП за дорученням генерального прокурора повідомив про підозру члену Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрченку в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків.
  • Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.
  • Детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів і в подальшому - 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.
  • Юрченка виключили із фракції "Слуга народу".
  • 17 вересня прокурори САП і детективи НАБУ після вручення підозри Юрченку провели його допит.
  • Помічнику народного депутата Івану Фіщенку було оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабара, а пізніше обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у понад 1 млн грн. Водночас за Фіщенка внесли заставу, він вийшов із СІЗО.