Юрченка виключили з фракції "Слуга народу" / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Народного депутата Олександра Юрченка виключили з фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив на засіданні парламенту.

"Відповідно частини 3-ї статті 60-ї Регламенту Верховної Ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича", - сказав Стефанчук.

Корупційний скандал у "Слузі народу"

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради парламенту запропонував викликати у ВР Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара в 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за прийняття закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос у Facebook написав, що нібито детективи НАБУ викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід з фракції"Слуга народу".
  • 15 вересня в парламенті Венедіктова заявила, що в даний час не бачить підстав повідомляти Юрченку про підозру.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру у пособництві в отриманні хабара народним депутатом.
  • За даними слідства, помічник народного депутата виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту з переробки твердих побутових відходів і підбурюванні щодо надання 200 тисяч доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки зазначених поправок. Дії помічника депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • ВАКС обрав запобіжний захід помічнику народного депутата у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн гривень застави.
  • 17 вересня, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела повідомив, що Венедіктова підписала підозру Юрченку.
  • Генпрокурор Ірина Венедиктова підтвердила, що підписала підозру і клопотання про утримання під вартою народного депутата Олександра Юрченка.