Спуск з гори відклали на завтра \ Фото УНІАН

Гірські рятувальники відклали спуск групи врятованих туристів з гори Піп Іван Чорногірський (Івано-Франківська обл.) на 24 лютого через складні погодні умови. 

Читайте такожРятувальники транспортують до підніжжя гори Піп Іван туристів, які найбільше потребують медичної допомоги

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. За даними ДСНС, першого потерпілого з групи туристів було транспортовано та передано бригаді швидкої медичної допомоги о 15:45,  другого - о 16:19.

"Потерпілих з гіпотермією та обмороженням кінцівок і обличчя направлено у Верховинську районну лікарню. Спуск решти туристів планується виконати 24 лютого", - зазначили у відомстві. 

У ДСНС повідомили, що у горах спостерігається ускладнення погодних умов - температура повітря -22, сильний вітер, нульова видимість, снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 м. 

Для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено 34 рятувальники. 

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого до рятувальників по допомогу звернулася група туристів з восьми осіб, що рухалася на гору Піп Іван Чорногірський. До рятувального посту на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, двоє з них загинуло, п'ятеро туристів рухались самостійно.