У ДСНС зауважують, що на даний час в горах спостерігається ускладнення погодних умов \ Фото УНІАН

Пошуково-рятувальна група Державної служби з надзвичайних ситуацій прибула на рятувальний пост на горі Піп Іван-Чорногірський в Івано-Франківській області для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих.

Читайте такожУ Карпатах двоє туристів загинули від обмороження

«Об 11 год. 10 хв. пошуково-рятувальна група ДСНС прибула до рятувального поста на горі Піп Іван для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих. На даний час пошуково-рятувальна група ДСНС разом з туристами очікують покращення погодних умов для початку спуску», - сказано у повідомлені.

Відео дня

Відзначається, що для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено 34 рятувальників та 6 одиниць техніки.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого о 20:30 до рятувальників з проханням про надання допомоги звернулась група туристів в кількості 8 осіб, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський (Івано-Франківська область). Рятувальниками до рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ять туристів рухались самостійно.

У ДСНС зазначили, що у зв'язку зі складними погодними умовами, подальші заходи із супроводу групи туристів до підніжжя гори були заплановані на ранок суботи, 23 лютого. У суботу зранку пошуково-рятувальна група ДСНС розпочала підйом для супроводу туристів і транспортування тіл загиблих.

У ДСНС зауважують, що на даний час в горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря 20 градусів морозу, сильний вітер, нульова видимість, снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 м.