Перше квітня вінницька громада традиційно відзначає міським конкурсом сатири та гумору "Вінницька гуморина". Триває перший етап цього заходу. Веселе свято "Сміхотерапії", як називають його вихованці центру реабілітації дітей-інвалідів "Променя", відбулося й у цьому закладі.

За шість років проведення гуморин у "Промені" тут склався особливий сценарій святкування. Діти у національних костюмах влаштовують гучні посиденьки з піснями та жартами. На свято обов'язково запрошують і гостей, аби поділитися з ними посмішками та гарним настроєм, а ще - показати свої таланти.

Незмінною гостею є дружина вінницького гумориста Анатолія Гарматюка - Ніна Гарматюк. Вона розповіла, що із задоволенням відвідує "Вінницькі гуморини" у "Промені" й у складі журі визначає переможців, які увійдуть до фіналу міського конкурсу.

Відео дня

Почесне місце в складі журі особливої гуморини зайняла депутат обласної Ради Наталія Гетце, котра в рамках своєї програми підтримки дітей з особливими потребами постійно їм надає методичну, юридичну та спонсорську допомогу.

Всі учасники гуморини були нагороджені грамотами і отримали у подарунок солодощі та збірки гумористичних творів. Але перед цим попрацювати вихованцям "Променю" довелося добряче. Адже кожен з них читав по дві гуморески. Тож на те, аби вивчити твір та ввійти в образ, часу знадобилося чимало.

Фінал конкурсу відбудеться 1 квітня у Палаці мистецтв "Зоря".