У Вінниці з травня у місті розпочне діяти пілотний проект «Муніципальний освітній абонемент». Він передбачає одноразову оплату квитка на декілька різноманітних культурно-освітніх заходів, під час яких вінницькі школярі матимуть змогу відвідувати цікаві пізнавальні вистави, концертні програми провідних муніципальних колективів та взяти участь у музично-дидактичних іграх тощо.

Про це повідомив Департамент  у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Муніципальний освітній абонемент започаткований Вінницьким комунальним підприємством «Центр концертних та фестивальних програм» спільно із департаментом культури Вінницької міської ради. У цей абонемент входитиме дві навчальних вистави для школярів різних вікових груп.

Відео дня

Так, наприклад, для учнів початкових класів вихованці шкіл естетичного виховання підготували цікаву оперету «Казковий переполох».  «Ця оперета про братика і сестричку, які сперечаються чи потрібно читати книги, - говорить заступник директора КП «Центр концертних та фестивальних програм» Анна Пантя. – А герої багатьох книг та казок, почувши, що про них діти вже не хочуть читати і навіть прагнуть викинути, «оживуть» та пояснюватимуть  школярам, чому потрібно читати книги та більше часу приділяти навчанню, аніж гаяти час в Інтернеті або ж проглядаючи мультики. Тобто такі вистави будуть для дітей не лише цікавими, а й пізнавальними».

На учнів старшого віку (з 5 по 11 клас) чекатиме концерт-лекція від муніципального оркестру «ВінБенд». Школярі зможуть не лише послухати джаз у виконанні своїх однолітків та старших солістів, а й дізнатись, як звучать окремі інструменти та чому саме той чи інший інструмент використовується у джазовій музиці.

З наступного року школярі зможуть відвідати декілька освітніх заходів, придбавши один абонемент за доступною ціною. Поки що, враховуючи те, що такий абонемент лише впроваджується, а також те, що діти різного віку мають різні уподобання, абонемент розмежовано на дві вікові групи.